Slip for at skulle vælge

I stedet for at købe én video, kan du få adgang til alle videoerne. På den måde får du råd og vejledning indenfor alle de områder, som der typisk er behov for hjælp til i forbindelse med et brud.

Videoerne er gratis til og med 1. Januar 2024

Videoer

 • Ansøgningsprocessen

  Alle børnesager i Familieretshuset starter med, at man udfylder et ansøgningsskema. Det er meget vigtigt at få udfyldt skemaet korrekt i forhold til de spørgsmål, man bliver stillet, da svarene har stor betydning for, hvordan Familieretshuset behandler sagen, og hvilken instans der i sidste ende har kompetence til at træffe afgørelse. Mange oplever, det er vanskeligt at sætte krydserne i skemaerne og overskue, hvad det er, der egentlig spørges til.

 • The Danish divorce system

  If you have a child in Denmark and/or you are going through a divorce case it is relevant to know the Danish system. How is you case handled, and which authority can decide if you cannot reach a solution. The video is an introduction to the Danish divorce system and system concerning custody, residence, and visitation.

 • Kontaktbevarende samvær og midlertidigt samvær

  Der findes forskellige muligheder for at søge om samvær afhængig af, hvilken situation man befinder sig i. Videoen forklarer, hvad kontaktbevarende samvær er, og hvornår man kan søge om det. Derudover gennemgås, hvornår det midlertidige samvær kan bruges.

 • Den gode børneaftale

  I forbindelse med et brud så formår de fleste forældre at indgå gode aftaler om børnene til gavn for børnene. Det er en god ide at sikre sig, at en aftale om børnene er skriftligt, så der er tydelig enighed om rammerne, hvis der senere hen måtte opstå udfordringer.

 • En sag i kommunen

  Det hænder ofte, at kommunen bliver involveret i forbindelse med, forældre går fra hinanden. Hvad har det af betydning, og hvad er kommunens rolle. Dette berører videoen.

 • Forældremyndighed, bopæl og samvær

  Du får et indblik i de rettigheder og pligter, som følger med at have del i forældremyndigheden, og det du skal være opmærksom på i forbindelse med at være bopæls- eller samværsforælder for dit barn. Hvad ligger der i at have fælles forældremyndighed, og hvad er forskellen på at være bopæls- eller samværsforælder.

 • En sag i Familieretshuset

  Hvad bør du vide i forbindelse med en sag ved Familieretshuset. Du får hjælp til, hvordan du starter en sag ved Familieretshuset. Videoen giver et indblik i sagsbehandlingens gang, de forskellige spor, som børnesagen kan behandles efter.

 • En sag i Familieretten

  Hvordan behandles en sag i Familieretten? Videoen giver et uddybende indblik i de forskellige modeller, som børnesagen kan behandles efter.

 • Børnebidrag og andre ydelser

  Et vigtigt område, der kan give udfordringer, er al økonomi omkring børnene. Hvordan beregnes børnebidraget? Hvad skal det dække over? Hvad kan man aftale? Er der andre ydelser, man som forælder har ret til at få.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.