Mediation
Hvad er mediation?
Mediation er en metode til at løse konflikter mellem forældre, der ikke kan nå til enighed om samvær, bopæl eller andre vigtige beslutninger for barnet. Det er en struktureret proces, hvor en mediator hjælper parterne med at kommunikere og finde en løsning, der tilgodeser barnets behov.
En vellykket mediation sikrer, at forældrene:
- Kommunikerer bedre og forstår hinanden
- Finder løsninger, der tager hensyn til barnet
- Undgår unødige retssager og lange sagsbehandlingstider
Mediation kan være en vigtig del af en skilsmisse rådgivning, hvor fokus er på samarbejde fremfor konflikt.
Mediation hos Familiebroen
Den første fase af mediation tager udgangspunkt i de gode samtaler mellem forældrene. Mediation handler om at nå frem til løsninger gennem dialog, hvor en neutral mediator hjælper jer med at finde den bedste løsning for jer og jeres barn.
Hos Familiebroen tilbyder vi mediation med fokus på konfliktmægling, så I kan undgå unødvendige retssager og i stedet finde en bæredygtig aftale. Vores mediatorer har erfaring med konflikthåndtering, vejledning, terapi og jura.
Mediation er ikke en proces, hvor mediatoren dikterer løsninger, men hvor I som forældre selv når frem til en aftale gennem en struktureret dialog. Det er vigtigt for os, at begge parter får taletid og oplever at blive set og hørt. Samtidig er vores vigtigste opgave at sikre, at barnets behov og trivsel altid er i centrum.
Det betyder, at selvom I bliver enige om samværsaftale, kan vi gå ind og vurdere, at det ikke er i barnets interesse, at den føres ud i livet. Har I fx et barn på 3 år og bliver enige om en 14/14 ordning, så vil vi, i vores børnesagkyndige rådgivning, give jer vores vurdering af, at det i dette tilfælde ikke vil være det bedste for barnet i den alder.
Vores mål er, at I skal komme til enighed om en aftale, der sikrer jeres barn den tryggeste opvækst.
Nøglen til vellykket mediation
Forudsætningen for en vellykket mediation er, at I begge har en vilje til at samarbejde. Samtidig er det vigtigt at gå ind i processen med et åbent sind og være klar til at indgå kompromiser.
Vi ved, at samarbejde ikke altid er let, men vores rolle er at hjælpe jer med at opbygge en bedre dialog, så I kan finde løsninger, der skaber en tryg hverdag for jeres barn.
Mediation giver jer mulighed for at:
- Få taletid og præsentere jeres synspunkter
- Udarbejde en konkret samværsplan
- Forhandle en løsning, der passer til hele familien
En mediation hos os kan tage op mod tre timer og vil gennemgå 6 trin
Hvis mediationen lykkes, vil I gå herfra med en juridisk bindende aftale. Denne aftale er ikke kun en overfladisk forlig, men en aftale, der kan fuldbyrdes i familieretten.
Trin 1
Velkomst og åbning med præsentation af proces og tilstedeværende
Trin 2
Parternes redegørelse og dialog
Trin 3
Problemfelter præciseres og dagsorden opstilles
Trin 4
Parterne frembringer løsningsmuligheder
Trin 5
Parterne forhandler aftalen
Trin 6
Aftalen checkes og godkendes
Vores oplevelser med mediation
Hos Familiebroen har vi mange gode erfaringer med mediation. Vi oplever bl.a., at forældrene opnår en bedre forståelse for hinanden og bliver bedre til at kommunikere selv udenfor vejledningssituationen. Dette sikrer en ny grad af fleksibilitet i samarbejdet omkring barnet. Helt konkret ser vi, at mediation kan nedbringe konflikter fremadrettet og skabe en bæredygtig aftale, da den koncentrerer sig om forældrenes ønsker, mens den samtidig skaber et positivt fundament for fremtidigt samarbejde.
Det betyder, at selvom I bliver enige om samværsaftale, kan vi gå ind og vurdere, at det ikke er i barnets interesse, at den føres ud i livet. Har I fx et barn på 3 år og bliver enige om en 14/14 ordning, så vil vi, i vores børnesagkyndige rådgivning, give jer vores vurdering af, at det i dette tilfælde ikke vil være det bedste for barnet i den alder.
Vores mål er, at I skal komme til enighed om en aftale, der sikrer jeres barn den tryggeste opvækst.
Lad Familiebroen hjælpe jer med mediation og konfliktmægling
Hos Familiebroen har vi mange års erfaring med mediation og ser gang på gang, hvordan forældre gennem processen opnår en bedre forståelse for hinanden. Når kommunikationen forbedres, bliver det lettere at samarbejde om barnets behov, også uden for mediationen. Derudover bidrager mediation til at skabe en mere fleksibel og bæredygtig samværsordning, hvor begge parter føler sig hørt og respekteret. Ved at fokusere på løsninger frem for konflikter skaber mediation en positiv ramme, der ikke kun nedbringer spændinger, men også sikrer, at barnets trivsel altid er i centrum.
Hvis du og din tidligere partner har brug for hjælp til at finde en fælles løsning, kan mediation være den rigtige vej for jer.
Ring til os i dag og hør mere om, hvordan mediation kan hjælpe jer!
Familiebroen – Vi hjælper jer med at finde løsninger, der skaber tryghed for jeres barn.